Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2013 12:39 - Пеевски оседла белия кон на ББ
Автор: 6sense Категория: Политика   
Прочетен: 769 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
След новината за назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, в мен напират много въпроси. И няма да ви отегчавам с недоволство, защото то в момента се лее отвсякъде. Нали никой не си въобразява, че в световната политика няма такива игри? Нали никой не си мисли, че в САЩ не са си подредили така политическата къщичка, че да няма място в политиката за други, освен за двете основни партии? Каквото и да стане. И те наричат това "демокрация". Но в световната политика има нещо, което не виждам тук - съобразителност. И там се краде, но така, че да остане. И там се правят политически назначения, но така, че да останат незабелязани от масата. И там се обслужват интереси, и там се хвърля прах в очите на хората, но така, че масата се задоволява до ниво, което е достатъчно да не излезе на улицата.

Днес дори няма да коментирам виновен ли е в нещо Делян Пеевски. Не съм в позиция да раздавам присъди, в позиция съм да задавам въпроси. Да предположим, че говорим за един човек, с недоказана вина. От години срещу този човек се трупат негативи. Пак не коментирам, че са основателни. Казвам,  че са факт. С всеки изминал месец те стават все повече. Разследван е по няколко скандала. Пак не казвам, че е виновен, но така или иначе името му е опорочено. И ти избираш този човек, за да го сложиш на един от най-важните постове. И този пост стана всъщност толкова важен, след като се приеха промените в закона, които дават права на агенцията да арестува. Защо го правиш? Има редица причини, всеки може да си даде отговор, но резултатът винаги е един и същ - самоубийство. Политическо и лично. Ако толкова не искаш тази власт, защо я взе?

Сега идва ред на втората част на развитието. Бойко Борисов, който само преди дни даде пророческото си мнение, че от септември ще бъде отново премиер, изглежда като съвременната Ванга. След днес особено. И пак не коментирам дали това ще е добре или зле за държавата. Времето ще покаже. Има едно сигурно нещо обаче, което ме притеснява - той няма да има опозиция. Никаква. Не само заради мнозинство. На всеки бегъл отпор той ще има удоволствието да казва: "Видяхте какво стана след мен". А това, дами и господа, е страшно. Не заради ГЕРБ или Бойко Борисов, а заради демокрацията. Трябва да има някой, който да има очи да спори, който да има моралното право да подлага на съмнение решенията на управляващите. Да има дискусия, дебат. През последните месеци видяхме, че няма нито един, поне парламентарно представен, който да има правото да го направи.

Не знам дали Терминал 2 е изходът. Всеки сам ще реши. Предполагам обаче, че един толкова нелогичен ход ще доведе до съвсем логичен хаос. Хаосът за някои е пропаст, за други е стълба.




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: 6sense
Категория: Лични дневници
Прочетен: 77472
Постинги: 33
Коментари: 99
Гласове: 89
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930