Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2016 00:29 - Динко от Ямбол, копеле
Автор: 6sense Категория: Лични дневници   
Прочетен: 948 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Като стане дума за тоя индивид и винаги се сещам за оня виц, дето някой питал какво е това и посочил Баба Яга на метлата, а друг отговорил: каквато държавата, такъв и Батмана.

Само дето изобщо вече не ми е смешно, особено като видях репортажа със зачервените родолюбци със знамената, дето крещят в Бургас в защита на новия Крали Марко.

Ама моле ви, бе хора! Динко от Ямбол! Това ли ви е героят? Това ли ви е примерът? Какво станало значи. Отишъл Динко, издебнал една група бежанци (която никой не показа, но някак съм сигурна, че не е от здрави мъже), накарал ги да легнат на земята и час и половина чакал полицията, за да не би някой да му открадне подвига и да не се рабере, че тая гарга сам си я е отстрелял.

Първо искам да стане ясно, че съм съгласна, че държавата не си върши работата по границата. Това не прави Динко герой, обаче, а нарушител. Каквито са бежанците, такъв е той. Няма работа на браздата. Ако го бяха заклали, нали се сещате кой щеше да е виновен? Мда, държавата. Всички медии щяха да се питат защо някой не го е спрял.  Сега незнайно защо има сърдити, че е призован. За да няма други идиоти, затова. В случая може и да се е разминало леко, но няма винаги да е така. 

И само като се сетя, че клетият човечец, дето октомври месец имаше лошия късмет да убие един бежанец, го съсипахте от плюене. А той стреля във въздуха, срещу 50!!! мъже, в тъмното, оказващи съпротива. И ТОВА МУ БЕШЕ РАБОТАТА. Той, за разлика от Динко, беше граничар. Когато се нахвърляме срещу тези, а хвалим динковците, после що се чудим, че нещо скърца.

И да, хелзинския комитет са мишки, че и отгоре, ама това пак не прави Динко герой.

И на тая тетка от Батак, дето се просълзяваше в Бургас, че заради дедите ни трябвало да го пуснат и даже "мерси" да му кажат, ще кажа едно. Докато това са ви героите, чалга-батките ще царуват. Фитнесът ще е най-достойното занимание. Охраните ще млатят по дискотеките. Дъщерите ви ще са поплясквани от мъже с татуирани ликове на Левски и Ботев и тук-таме някоя карта на България. И изографисаните думи по телата им ще са повече от думите в речника им. Щото не е важно да си учил, важното е да те дадат по чиливизура какъв си ПАТРЕОТ.
 
Ако медиите започнат да правят репортажи за истинските герои, може и да тушират малко чалга-поклонението. И нямам предвид музиката, нали, а манталитета. Защото има полицаи, които си вършат работата като герои. Има. Има учители, които системно посяват в детските сърца знания и любов към историята и страната. Има лекари, които връщат от оня свят майки, бащи и деца. Има хиляди хора, които вършат каквото трябва, без пари, без да чакат полицията, без да чакат телевизия, без да нарушават закона, без да излагат живота си на риск като глупаци.

Да, казах вече, нещата на границата за достатъчно абсурдни, без да пращаме още динковци там.



Гласувай:
4



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: 6sense
Категория: Лични дневници
Прочетен: 77380
Постинги: 33
Коментари: 99
Гласове: 89
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930