Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2012 12:48 - Значи заведенията са проблемът на Студентски град?!?!
Автор: 6sense Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2171 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 21.09.2012 13:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Като човек, прекарал най-хубавите си 5 години в Студентски град, не мога да не възразя срещу новите мерки, които депутатите се опитват да прокарат като закон. Да се затворят нощните заведения близо до блоковете.

Първо, причината ми се струва леко малоумна - щото се напивали и после ставали инциденти. Само да кажа, че който иска да се напие, ще го направи я в стаята си, я в коридора, я на някоя пейка пред блока, я в някоя дискотека, която е на повече от 100 метра от общежитията, и нищо няма да му попречи да се сбие и дори да убие. В дискотеката има охрана. На пейката кой ще го пази?

Второ, само и единствено благодарение на въпросните заведения площите около блоковете са осветени. И това е факт. Който е живял там, знае за какво говоря. Когато живеех в 17-ти блок, искрено се ядосвах на късмета си, че няма някоя кръчма, та поне да виждам къде стъпям вечер. Да не говорим, че си е страшничко да се прибираш в тъмни храсталаци. Пак благодарение на заведенията на доста места се появиха тротоари, които иначе липсваха. Така че спрете да наричате Студентски град "кампус", защото той е всичко друго, но не и това, щом уличното осветление му се осигурява от заведенията.
Тоест, премахвайки тях, междублоковите пространства ще се превърнат в джунгли, много по-опасни от която и да е дискотека. В тези джунгли, студентите ще продължат да се движат и след 22.00 часа, нали не си мислите, че ще си лягат? Само че ще отиват в заведенията в центъра, което ги поставя в по-голям риск от инциденти.

Трето - дразня се, когато цялата отговорност сега се измива и се търси някакво решение на проблем, за който вина имат най-малко студентите. Къде са били депутатите и районните кметове, когато тези помещения са се отдавали за заведения?

За тези 5 прекрасни години от студентството ми, никога не ми се е случвало да ми пречи шума от някое заведение. Случвало се е да не мога да мигна от купоните в стаите от двете ми страни и тази отгоре. Случвало се е да се не спи от жега, знаете, в тези кутийки е трудно да е хладно. Или ако някой се кара, или някой е шумен при секс.... абе, постоянна дандания е.

В този смисъл, благородната идея на депутатите да осигурят спокойствие и благоприятна среда за учене на академичната младеж изисква не просто да се затворят дискотеките. Трябва също да се облагороди района, да се сложат лампи, да се направят пътеки и тротоари, за да е възможно движението през нощта. Също така трябва да се построят още блокове и стаите да бъдат НАЙ-МНОГО за двама души. Повярвайте ми, трима в една стая си пречат повече, отколкото три дискотеки в блока биха пречили. До тук с горе-долу възможните неща. А как ще забранят събиранията по стаите ... не виждам.

Пък и има и нещо друго. Студентски град НЕ Е район със специален статут. Не е и задължителен. Там живеят пълнолетни граждани, както във всеки друг квартал, само концентрацията на млади хора е по-голяма, което го прави много по-оживен във всяко време от денонощието. Който иска да учи, намира начин. Който не иска, и в читалня да го сложите да живее, пак няма да избута.




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. muerte - Не, но са една от причините.
21.09.2012 13:19
Отговарям ти на заглавието, защото твърдения от сорта "нека да ги има чалготеките, че да ни е светло" са лееееко малоумни. Язък ти за 5-те години. А ако не ми верваш пусни на търсене в гугъл който и да е кампус на голям (и не само) западен университет. Преброй заведенията и после пиши глупости.
цитирай
2. 6sense - Като ще си сравняваме кампусите, да ...
21.09.2012 13:26
Като ще си сравняваме кампусите, да си сравним и университетите, а? Кой говори глупости сега?
цитирай
3. анонимен - когато аз живеех в Студгард, там ...
21.09.2012 15:56
когато аз живеех в Студгард, там имаше 3-4 дискотеки, между блоковете имаше само дървета, полянки и алеи, след 21ч. бира можеше да си купиш само от сергиите под четворката... като цяло денонощните кръчми + магазини/будки можеха да се изброят на пръстите на едната ръка, лежахме си на тревата (сега май трева за полягване там няма, пък другата със сигурност е в пъти по-скъпа и по-некачествена) и си пиехме бира по цели нощи. За 5 години не знам да е имало убийство.

любими кръчми:
Буркана
Тенекиите
Рибката - до стадиона на МЕИ-то
Лъвчето - 55ти или 56ти блок

Чалга? - никъде!
цитирай
4. 6sense - Трева за полягване няма :)
21.09.2012 16:19
За другата не знам. А иначе тогава в цяла София е имало 10 дискотеки сигурно. Сега не е така. А за чалгата аз си имам мнение. Не тя е причина за опростачването. Опростачването създаде чалгата. Тоя проблем няма да се пребори в Студентски град.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: 6sense
Категория: Лични дневници
Прочетен: 77371
Постинги: 33
Коментари: 99
Гласове: 89
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930